Lekdetectie & waterlek opsporen

Niet-destructieve technologieën voor het opsporen van lekken

Welkom bij Aquadetect! Bij ons bent u alvast aan het juiste adres voor professionele hulp bij lekdetectie, onze specialiteit. Aquadetect is een lekzoekbedrijf dat zich toelegt op het snel opsporen van een waterlek in uw woning (waterlekdetectie). Waterlekken zijn immers niet altijd duidelijk merkbaar en vaak zijn de oorzaken ervan moeilijk op te sporen, of zijn er meerdere oorzaken die een correcte diagnose bemoeilijken. Een correcte vaststelling is een absolute voorwaarde om tot een definitieve oplossing te komen. En daar helpen wij u graag bij.

Een waterlek opsporen gebeurt door onze specialisten aan de hand van moderne technieken, zodat wij u uitsluitsel kunnen bieden met welk waterlek u te kampen hebt, en hoe u dit best aanpakt. De waterlek opsporen kostprijs hoeft u zeker niet af te schrikken: u zult merken dat ons professioneel advies helemaal niet duur is, en dat u dankzij onze deskundigheid heel wat extra kosten voor reparaties allerhande kunt uitsparen en vooral heel wat waterellende vermijdt.

Tijdig ingrijpen bespaart u veel geld: waterlekkage is een dure grap

Zodra u vermoedt dat uw woning of gebouw met een waterlek zit, doet u er goed aan om een lekdetector in te schakelen. Lekken detecteren is geen eenvoudige klus, maar een gespecialiseerd bedrijf zoals Aquadetect kan u hierbij perfect helpen. Geen nood: wij komen niet bij u de vloeren openbreken of de muur uitkappen om dan vast te stellen dat de buizen eigenlijk intact waren en het lek “elders vandaan komt”. Een lekkage pakken wij op professionele wijze aan. Op uw verzoek komt een van onze experts bij u langs om het probleem in kaart te brengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde apparatuur om op een niet-destructieve wijze de vinger op de zere plek te leggen. Waterlekkage opsporen kan tegenwoordig inderdaad met moderne toestellen snel worden afgehandeld. Wij gebruiken bijvoorbeeld een hygrometer (vochtmeter) om eventuele abnormale aanwezigheid van vocht vast te stellen, en kunnen lekdetectie waterleiding opsporen aan de hand van traceerkleurstof en/of traceergas, akoestische lekdetectie, thermografische lekdetectie of via een endoscoop. Op die manier wordt feilloos bepaald waar het lek (of eventueel meerdere lekken) zich bevindt en kan er samen met u worden gebrainstormd over de beste aanpak om het probleem te verhelpen.

Om de lekdetectie prijs te kennen, neemt u eenvoudig contact met ons op tijdens de kantooruren. Dankzij onze jarenlange ervaring, kunnen wij snel reageren en bent u zeker dat er geen nodeloze extra werken worden toegevoegd, vooral omdat wij van niet-destructieve methoden gebruik maken. Dat scheelt alvast een pak in uw portemonee. Ons lekkage detectie bedrijf verzekert u een interventie binnen de 48 uur en een nauwkeurige diagnose van het vochtprobleem dat uw woning of uw kantoor teistert. Deze snelle service vertaalt zich in een snelle, doeltreffende opsporing van een lekkage dankzij ons toegepaste waterlek detector systeem. En zodra u weet WAAR het probleem zit, helpen wij u ook verder om het lek te dichten en verdere ongemakken en schade te vermijden. Geen enkel lek is voor ons onvindbaar. Zo is Aquadetect bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het opsporen van infiltraties via het dak, een terras of zelfs een zwembad. Denk eraan: een waterlek dat niet opgelost wordt, jaagt uw waterfactuur de hoogte in, het tast de structuur van een gebouw aan, met waardevermindering als gevolg, vormt een voedingsbodem voor schimmels en zwammen, en is op die manier ook oorzaak van diverse gezondheidsproblemen.

ONZE TECHNOLOGIEËN

Waarom een lek detecteren?

Waarom een lek detecteren? Een waterlek kost u geld en beschadigt uw woning.

Meer informatie

Lekdetectie via vochtmeting / hygrometrie

Het toestel meet het precieze vochtgehalte in de muren.

Meer informatie

Lekdetectie met endoscoop

Met een camera wordt de zone bepaald waardoor elke geïnspecteerde leiding loopt.

Meer informatie

Lekdetectie met traceerkleurstof

Aan het water wordt een kleurstof toegevoegd die het mogelijk maakt om de plek te identificeren waar de leiding defect is.

Meer informatie

Thermografische lekdetectie

De infraroodcamera onthult de temperatuurverschillen van de materialen.

Meer informatie

Akoestische lekdetectie

Dankzij een machine horen we waar het lek zich precies bevindt, zelfs onder beton.

Meer informatie

Lekdetectie met traceergas

De gasdetector identificeert de lekzone.

Meer informatie

Lekdetectie dak, terras en zwembad

Er bestaan 4 methodes om lekken te detecteren.

Meer informatie

Waterontharders

Kalksteen is een plaag voor leidingen en sanitair.

Meer informatie

Projecten galerij

    Contacteer ons


    Wij engageren ons voor u

    Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

    Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24