Lekdetectie & waterlek opsporen

Niet-destructieve technologieën voor het opsporen van lekken

Welkom bij Aquadetect! Bij ons bent u alvast aan het juiste adres voor professionele hulp bij lekdetectie, onze specialiteit. Aquadetect is een lekzoekbedrijf dat zich toelegt op het snel opsporen van een waterlek in uw woning (waterlekdetectie). Waterlekken zijn immers niet altijd duidelijk merkbaar en vaak zijn de oorzaken ervan moeilijk op te sporen, of zijn er meerdere oorzaken die een correcte diagnose bemoeilijken. Zo kan een lekkage badkamer opsporen ook andere waterlekkage aan het licht brengen. Een correcte vaststelling is een absolute voorwaarde om tot een definitieve oplossing te komen. En daar helpen wij u graag bij.

Een lek opsporen is werk voor experts. Een lekkage in huis opsporen vereist een grondige kennis en liefst een aantal niet-destructieve technieken, zodat u als klant straks niet met extra reparatiewerken zit opgescheept. Een lekkage waterleiding in muur, een lekkage plat dak of een lekkage vloer zullen op zich al een deftige reparatie vereisen, dus andere reparatiewerken te wijten aan lukraak zoekwerk kunt u missen als kiespijn. Als lekdetectie expert weet Aquadetect perfect hoe lekkage waterleiding opsporen moet gebeuren zonder uw woning overhoop te halen.

Een waterlek opsporen gebeurt door onze specialisten aan de hand van moderne technieken, zodat wij u uitsluitsel kunnen bieden met welk waterlek u te kampen hebt, en hoe u dit best aanpakt. De waterlek opsporen kostprijs hoeft u zeker niet af te schrikken: u zult merken dat ons professioneel advies helemaal niet duur is, en dat u dankzij onze deskundigheid heel wat extra kosten voor reparaties allerhande kunt uitsparen en vooral heel wat waterellende vermijdt.

Aquadetect weet elke waterlekkage bloot te leggen

Een waterlekkage is een vervelend probleem, maar dankzij de lekdetectie specialist Aquadetect weet u dat een oplossing snel gevonden kan worden. Een waterlek opsporen onder vloer is voor ons een koud kunstje dankzij de gesofisticeerde apparatuur die wij voor het zoekwerk gebruiken. De moderne technieken die we gebruiken, zorgen ervoor dat lek in waterleiding opsporen zowel binnenshuis als buitenshuis eenvoudig kan worden aangepakt. Geen enkele lekkage huis blijft voor onze instrumenten verborgen: vraag onze diensten voor een lekkage dak opsporen, een lekkage muur opsporen of een lekkage badkamer opsporen, maar ook om bijvoorbeeld in uw tuin een lekdetectie zwembad uit te voeren.

Tijdig ingrijpen bespaart u veel geld: waterlekkage is een dure grap

Zodra u vermoedt dat uw woning of gebouw met een waterlek zit, doet u er goed aan om een lekdetector in te schakelen. Lekken detecteren is geen eenvoudige klus, maar een gespecialiseerd bedrijf zoals Aquadetect kan u hierbij perfect helpen. Geen nood: wij komen niet bij u de vloeren openbreken of de muur uitkappen om dan vast te stellen dat de buizen eigenlijk intact waren en het lek “elders vandaan komt”. Een lekkage pakken wij op professionele wijze aan. Op uw verzoek komt een van onze experts bij u langs om het probleem in kaart te brengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde apparatuur om op een niet-destructieve wijze de vinger op de zere plek te leggen. Waterlekkage opsporen kan tegenwoordig inderdaad met moderne toestellen snel worden afgehandeld. Wij gebruiken bijvoorbeeld een hygrometer (vochtmeter) om eventuele abnormale aanwezigheid van vocht vast te stellen, en kunnen lekdetectie waterleiding opsporen aan de hand van traceerkleurstof en/of traceergas, akoestische lekdetectie, thermografische lekdetectie of via een endoscoop. Op die manier wordt feilloos bepaald waar het lek (of eventueel meerdere lekken) zich bevindt en kan er samen met u worden gebrainstormd over de beste aanpak om het probleem te verhelpen.

Om de lekdetectie prijs te kennen, neemt u eenvoudig contact met ons op tijdens de kantooruren. Dankzij onze jarenlange ervaring, kunnen wij snel reageren en bent u zeker dat er geen nodeloze extra werken worden toegevoegd, vooral omdat wij van niet-destructieve methoden gebruik maken. Dat scheelt alvast een pak in uw portemonee. Ons lekkage detectie bedrijf verzekert u een interventie binnen de 48 uur en een nauwkeurige diagnose van het vochtprobleem dat uw woning of uw kantoor teistert. Deze snelle service vertaalt zich in een snelle, doeltreffende opsporing van een lekkage dankzij ons toegepaste waterlek detector systeem. En zodra u weet WAAR het probleem zit, helpen wij u ook verder om het lek te dichten en verdere ongemakken en schade te vermijden. Geen enkel lek is voor ons onvindbaar. Zo is Aquadetect bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het opsporen van infiltraties via het dak, een terras of zelfs een zwembad. Denk eraan: een waterlek dat niet opgelost wordt, jaagt uw waterfactuur de hoogte in, het tast de structuur van een gebouw aan, met waardevermindering als gevolg, vormt een voedingsbodem voor schimmels en zwammen, en is op die manier ook oorzaak van diverse gezondheidsproblemen.

Een lekkage opsporen voor de verzekering

De meeste woningeigenaren hebben een waterschade verzekering afgesloten. Met een waterlek verzekering kan een vergoeding waterschade aangevraagd worden bij de verzekeraar. Bij een lekkage is de opstalverzekering er voor dekking van alle waterschade aan de woning. Voor u als verzekeraar die een verzekering waterschade huis aanbiedt, is het belangrijk dat de bron van de waterschade wordt opgespoord. Aquadetect is graag uw partner bij een waterlek opsporen voor de verzekering. Wanneer uw klant voor waterschade in huis de verzekering aanspreekt, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen binnen 48 uur ter plekke zijn om een niet-destructieve lekdetectie uit te voeren en zo een lekkage opsporen voor de verzekering. Hierbij maakt het geenszins uit welk soort lekkage het betreft. Een verborgen lek in een leiding of een lekkage dak voor de verzekering vinden? Voor ons geen probleem. Ook helpen we bij opstijgend vocht de verzekering, door een grondige analyse te maken van de algehele vochtproblematiek in de woning.

ONZE TECHNOLOGIEËN

Waarom een lek detecteren?

Waarom een lek detecteren? Een waterlek kost u geld en beschadigt uw woning.

Meer informatie

Lekdetectie via vochtmeting / hygrometrie

Het toestel meet het precieze vochtgehalte in de muren.

Meer informatie

Lekdetectie met endoscoop

Met een camera wordt de zone bepaald waardoor elke geïnspecteerde leiding loopt.

Meer informatie

Lekdetectie met traceerkleurstof

Aan het water wordt een kleurstof toegevoegd die het mogelijk maakt om de plek te identificeren waar de leiding defect is.

Meer informatie

Thermografische lekdetectie

De infraroodcamera onthult de temperatuurverschillen van de materialen.

Meer informatie

Akoestische lekdetectie

Dankzij een machine horen we waar het lek zich precies bevindt, zelfs onder beton.

Meer informatie

Lekdetectie met traceergas

De gasdetector identificeert de lekzone.

Meer informatie

Lekdetectie dak, terras en zwembad

Er bestaan 4 methodes om lekken te detecteren.

Meer informatie

Waterontharders

Kalksteen is een plaag voor leidingen en sanitair.

Meer informatie

Projecten galerij

    Contacteer ons

    Wij engageren ons voor u

    Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

    Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24