opsporen waterlek | opsporen waterlek | opsporen waterlek
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Opsporen Waterlek   —

Het opsporen van een waterlek: een klusje voor specialisten

Vochtige muren zijn een duidelijk teken dat er een vochtprobleem is opgedoken. Vaak merk je dit euvel pas na een tijdje, omdat je muren donkere vlekken beginnen te vertonen en er schimmelvorming optreedt. Deze schimmel is niet alleen esthetisch “niet zo netjes”, het is bovendien heel ongezond. Het opsporen van een waterlek is zeker geen nutteloze investering. De waarde van uw woning en zelfs de gezondheid van de bewoners kan er alleen maar wel bij varen. 

Door vochtige muren kan de structuur van je woning het na een tijdje hard te verduren krijgen

Natte muren gaan wegrotten, waardoor ze hun draagkracht en stevigheid verliezen. Een probleem dat je dus zeker snel wil aanpakken. In de handel zijn heel wat goedkope (en minder goedkope) producten verkrijgbaar die u beloven om het probleem te laten “verdwijnen”. De verleiding is natuurlijk groot om in de eerste plaats voor deze oplapmiddeltjes te kiezen om het probleem wat te verdoezelen. Maar dit is zeker niet aan te raden en heeft soms een omgekeerd effect: de verschijnselen (schimmel, donkere vlekken) duiken na een tijdje gewoon opnieuw op en ondertussen is uw muur gewoon nat gebleven en werd die verder ondermijnd. De enige, verstandige redenering is om te opteren voor het opsporen van een waterlek en deze oorzaak op afdoende wijze aan te pakken. 

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

WIJ ZIJN BESCHIKBAAR 7/7 EN 24U / 24

Voor het opsporen van een waterlek ga je best bij ervaren vaklui te rade

Deze specialisten weten als geen ander hoe zij moeten te werk gaan voor het opsporen van een waterlek. Lekdetectie kan worden uitgevoerd via een gespecialiseerd lekzoekbedrijf, professionals die u zeker kunnen bijstaan bij het opsporen van een waterlek. Aquadetect is een specialist in lekdetectie en zal in dit geval een gratis expertise van onze partner – Expert Murprotect voorstellen in plaats van zelf het opsporen van het waterlek uit te voeren. Op basis van de bevindingen kunt u dan beslissen om de nodige behandelingen of maatregelen aan Aquadetect toe te vertrouwen, zodat de oorzaak van het lek op deskundige wijze wordt aangepakt en u niet opgescheept zit met een terugkerend probleem, dat u na verloop van tijd wel eens heel veel geld voor structurele reparaties zou kunnen kosten. 

Het opsporen van een waterlek is immers geen eenvoudige klus en vergt heel wat bouwkundig inzicht om de vinger meteen op de zere plek te leggen. Het lek kan zowel van boven als van beneden komen: een lek dak, een lekkende dakgoot, een terras dat niet langer waterdicht is, of misschien wel een waterleiding die het heeft begeven en ongemerkt voor vocht in huis zorgt, waardoor de muren aangetast raken. Aquaprotect hanteert heel wat technieken die op vernuftige wijze heel nauwkeurig aangeven waar het lek precies te vinden is. Dit bespaart u heel wat tijd, en vermijdt dat u het probleem op de verkeerde plaats gaat oplappen. Het doelgericht opsporen van een waterlek is een efficiënte strategie om grote onkosten te voorkomen die achteraf gezien gemakkelijk te vermijden blijken. 

 

Zie onze andere informatie over lekdetectie.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons