Lekdetectie dak, terras en zwembad

Een zone van het huis die een behandeling op maat vereist

Bij infiltratie op het dak, in het terras of het zwembad is een snelle en precieze lokalisatie essentieel. Aquadetect stelt aangepaste procedures voor

Voor de lekdetectie in daken gebruiken we vier verschillende methodes. We kiezen de methode in functie van de materialen en de bekleding op de platte daken en terrassen.

Elektrische pulsgeneratoren

Dit systeem controleert de membraanafdichtingen van bitumen, pvc en asfalt (onder bepaalde voorwaarden), zelfs met beschermingen van het type grind, leem, tegels op pootjes of zandbed. Het systeem bestaat uit een elektrische pulsgenerator op gelijkstroom, spoelen met niet-geïsoleerde elektrische draden, een micro-ampèremeter en twee meetstokken. We plaatsen de niet-geïsoleerde draad op de dakrand en het afdichtingsmembraan en verbinden deze met de negatieve pool van de generator. De positieve pool is verbonden met de aarding van het gebouw. Het lek komt overeen met de plaats van kortsluiting tussen de twee elektrische velden.

Met behulp van twee meetstokken en een micro-ampèremeter kunnen we de punten van waterinsijpeling bepalen. Voor een goede werking moet de bescherming op het membraan en de eventuele isolatie vochtig zijn.

Lekdetectie via rookgeneratoren

Wanneer het gebruik van een elektrische pulsgenerator te complex of onmogelijk blijkt, bevelen we een rookgenerator aan. Deze procedure wordt gekenmerkt door een snelle en eenvoudige uitvoering. Het principe bestaat erin rook onder het afdichtingsmembraan te laten bewegen dat zal ontsnappen op de plek waar het lek zich bevindt.

Onze technicus kiest de methode(s) die het beste bij uw dak past(passen).

Opgelet: lekdetectie in daken/terrassen/zwembaden vallen niet onder een ‘normale’ interventie. De detectie moet op voorhand onderzocht worden.


Een diagnose nodig? Contacteer ons.