lekzoekbedrijf | lekzoekbedrijf | lekzoekbedrijf
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekzoekbedrijf   —

Waarom kiezen voor een lekzoekbedrijf?

Aquadetect is een lekzoekbedrijf voor wie het opsporen van een waterlek geen geheimen meer heeft. Aquadetect gebruikt zowel traditionele methoden als de allernieuwe technieken voor het opsporen van een waterlek. Zo bent u zeker van een niet-destructieve aanpak waarbij u toch de bron van uw waterprobleem kunt aanpakken. 

Een eerste stap in het proces voor lekdetectie is het vaststellen van een eventueel vochtprobleem aan de hand van hygrometrie. Hygrometrie of vochtmeting is een methode die het vochtgehalte op een bepaalde plaats vaststelt. Op basis hiervan kan men dan afleiden of deze waarden al of niet buiten de normale meetwaarden liggen. Afwijkende vochtwaarden geven u alvast een eerste aanduiding dat een vermoedelijk lekprobleem moet worden opgelost. 

Om een lek op te sporen zijn heel wat technieken voorhanden. Alleen vakspecialisten hebben een duidelijke kijk op wat er tegenwoordig qua technische snufjes wordt aangeboden en kunnen zich in deze nieuwe methoden verdiepen. De vakmannen van ons lekzoekbedrijf zijn specialisten in elk van deze technieken en zullen zo steeds de beste methode voor uw situatie selecteren. 

De endoscopie van ons lekzoekbedrijf

Endoscopie is een van de technieken die ons lekzoekbedrijf toepast. Via een compacte camera die speciaal ontworpen is om leidingen van 17 tot 150 mm te controleren, gaan we uw hele net af om te kijken of er een lekkage te vinden is. Dit alles kan gewoon bovengronds gebeuren dankzij een sonde in de camera en speciaal voor ons lekzoekbedrijf ontworpen software. Voortaan zijn opengebroken vloeren verleden tijd: deze tecnologie stelt ons in staat om doelgericht onderzoek te doen en u in een handomdraai te bevestigen of er effectief een lek in de leidingen aanwezig is en waar die zich precies bevindt. 

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

WIJ ZIJN BESCHIKBAAR 7/7 EN 24U / 24

De thermografie van ons lekzoekbedrijf

Thermografie is een andere techniek die door ons lekzoekbedrijf wordt toegepast. Met een infraroodcamera is het mogelijk om als het ware door de muren heen te kijken. We detecteren warmteverschillen in de sanitaire leidingen en circuits en kunnen op die manier het waterlek opsporen. 

Nauw verwant met deze grafische methode is de akoestische lekdetectie, een andere specialiteit van ons lekzoekbedrijf. Lekken veroorzaken immers een bepaald geluid dat via speciale apparatuur in de hele leidingen waarneembaar is. Een dergelijke detectie is bijzonder nuttig om op doeltreffende wijze te bevestigen of er effectief een lek aanwezig is. Deze methode kan eventueel worden aangevuld met een gasdetectie. Het grote voordeel van een lekdetectie aan de hand van traceergas is de grote nauwkeurigheid waarmee men de plaats van het lek gaat vaststellen. 

Ons lekzoekbedrijf gebruikt eveneens een techniek waarbij de lekdetectie aan de hand van kleurstof wordt bepaald

Deze eenvoudige maar ingenieuze methode gaat aan de hand van traceerkleurstof aangeven waar het lek precies vandaan komt. De kleurstof wordt op diverse plaatsen (en in verschillende kleuren) geïnjecteerd. Op die manier is er een “zichtbaar” bewijs dat er zich effectief een lekprobleem voordoet, en dankzij het gebruik van verschillende kleuren kan men ook heel gericht opsporen waar de insijpeling precies vandaan komt of naartoe gaat. 

Delicate punten waar er zich vaak waterlekken voordoen, zijn het dak, een terras en een zwembad. Onmiddellijk ingrijpen is dan van fundamenteel belang om onkosten te voorkomen die zwaar op uw budget doorwegen. Aarzel niet om bij Aquadetect aan te kloppen en op onze jarenlange ervaring als lekzoekbedrijf een beroep te doen: wij helpen u graag tijdig van alle waterproblemen af. 

 

Zie onze andere informatie over lekdetectie.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons