lekdetectie | lekdetectie | lekdetectie
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekdetectie   —

Lekdetectie: een verstandige zet die lelijke happen in uw budget voorkomt

De volkswijsheid zegt ons dat u een dak minstens elke 2 jaar moet laten nakijken om waterlekken op te sporen. Op die manier laat u een klein probleem dat u misschien zelfs niet merkte, niet ontsporen in grote kosten. Daklekkage is immers een sluipende vijand. U hebt niets in de gaten, maar ineens is uw hele dakconstructie aangetast en staat u voor grote kosten. Neem daarom regelmatig een lekzoekbedrijf zoals Aquadetect onder de arm en laat elke paar jaar een lekdetectie doen. Bij een plat dak is het zelfs aan te raden jaarlijks een lekdetectie te laten uitvoeren.

De noodzaak van lekdetectie 

Een waterlek in huis kan u veel geld kosten

Water is minder onschuldig dan u zou denken. Vocht tast de structuur van een gebouw aan, en vormt een voedingsbodem voor allerlei schimmels en zwammen, die het aftakelingsproces niet alleen versnellen, maar ook stoffen afgeven die de gezondheid van de bewoners flink kunnen aantasten. Een ogenschijnlijk onschuldig lek jaagt u dus niet alleen op kosten omdat uw waterfactuur hoger uitvalt, maar stelt u ook voor het feit dat u uw verdiende spaarcentjes moet aanspreken om sanerings- en reparatiewerken te laten uitvoeren. In het ergste geval komen daar ook nog medische kosten bij. Hoog tijd dus om een lekdetectie te overwegen. 

Maar een woning kan ook van zijn hoed tot zijn voet met waterlekken te kampen krijgen. Een lekke dakgoot kan de gevels nat houden, waardoor er water naar binnen gaat. Een lekke waterleiding in huis kan voor heel wat leed zorgen, en bij een miniem lek ongemerkt de binnenmuren aantasten. Ook lekkende sanitair kan voor heel wat ongemakken verzorgen, waardoor u in huis met vieze geurtjes en andere onaangename verschijnselen zoals vlekken op de muren wordt geconfronteerd. In erge gevallen kunnen waterlekken ook de kelder laten onderlopen, met alle gevolgen vandien.

Wat kunt u zelf doen rond lekdetectie?

Bent u meer het doe-het-zelf type, dan kunt u op een warme dag uw dak met een tuinslang natspuiten. Plekken waar er vochtproblemen zijn blijven immers wat langer nat dan de rest van het dak omdat de onderliggende materialen al vol water zitten. Controleer in huis of u nergens natte plekken op de muren, de plafonds of de vloer opmerkt. Lekdetectie is immers niet alleen ‘iets voor specialisten’: uw waakzame oog en alertheid is de eerste aanzet in lekdetectie en vormt een absolute voorwaarde om tijdig te kunnen ingrijpen en erger te voorkomen.

Een lek opsporen kost u gelukkig veel minder dan u zou denken

Vroeger was dit weliswaar een duur grapje, maar tegenwoordig zijn er heel wat nieuwe technieken die gespecialiseerde bedrijven zoals Aquadetect u kunnen voorstellen, zodat u voor een betaalbare prijs een lekdetectie met aangepaste technieken kunt laten uitvoeren. Tijdig ingrijpen is de boodschap, zodra u een vermoeden hebt dat er ergens water insijpelt, bijvoorbeeld wanneer uw waterfactuur een veel groter verbruik vermeldt dan u tot dan toe aangerekend kreeg. Een ander teken zijn donkere vlekken op de muren of het plafond, een duidelijke aanwijzing dat de muur daar vochtig is. Ook vieze geurtjes in huis wijzen op de aanwezigheid van vocht dat een voedingsbodem vormt voor ongewenste woekering van allerhande huiszwammen en schimmels. Deze vorm van aantasting is niet alleen bijzonder onaangenaam, maar het tast ook uw woning aan en betekent een flinke daling in waarde van uw eigendom.

Bent u niet helemaal zeker of er wel degelijk een lek is, of als u gewoon niet weet hoe aan lekdetectie te beginnen, neem dan contact op met Aquadetect.

Laat een diagnose stellen

Aquadetect is een professioneel lekzoekbedrijf dat u graag met raad en daad bijstaat bij lekdetectie. Twijfel niet om ons te contacteren voor vragen over de kostprijs voor het opsporen van een waterlek: wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. Binnen de 48 werkuren kunt u ons verwachten en we helpen u graag en snel van uw probleem af.

Om een diagnose te stellen waar het probleem zit, hebben wij een waaier van technieken en procedures in huis, die in functie van het geval worden aangewend om aan lekdetectie te doen.

Vochtmeting (hygrometrie) is een eerste mogelijkheid om aan de hand van metingen de probleemzone op te sporen. Endoscopie is een ideale methode om vast te stellen of er leidingen of afvoerbuizen lekken en waar dit lek zich precies bevindt. Verder doen wij ook aan lekdetectie met traceervloeistof, waarbij gekleurde vloeistof wordt aangewend om onomstotelijk te kunnen vaststellen waar het water precies wegsijpelt en het lek zich bevindt. Bij thermografische lekdetectie geeft een infraroodcamera aan de hand van temperatuurverschillen aan waar sanitair water bijvoorbeeld ontsnapt. Een akoestische detectie gaat het geluid van wegstromend water aftasten, en met traceergas wordt het lek ook beter hoorbaar gemaakt. 

Bij Aquadetect bent u aan het goede adres om een lekdetectie te laten uitvoeren.

Onze aanpak is eenvoudig en doeltreffend: wij stellen een diagnose op, melden u waar het probleem precies zit en geven u alle tips en daadwerkelijke hulp om het probleem niet alleen op te lossen maar ook om te vermijden dat het probleem in de toekomst opnieuw opduikt. Bovendien maken wij gebruik van de modernste technieken, zoals lekdetectie met een endoscoop, thermografische en akoestische lekdetectie, en lekdetectie met traceerkleurstof en traceergas, zodat u eveneens te weten komt waar het lek zich precies bevindt.

Kortom: u maakt definitief komaf van een “ongemak” dat zich anders verder ontwikkelt en een flinke hap in uw portemonnee zou kunnen nemen. 

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons