lekdetectie  lekdetectie  lekdetectie

Lekdetectie

Lekdetectie: een verstandige zet die lelijke happen in uw budget voorkomt

De volkswijsheid zegt ons dat u een dak minstens elke 2 jaar moet laten nakijken om waterlekken op te sporen. Op die manier laat u een klein probleem dat u misschien zelfs niet merkte, niet ontsporen in grote kosten. Daklekkage is immers een sluipende vijand. U hebt niets in de gaten, maar ineens is uw hele dakconstructie aangetast en staat u voor grote kosten. Neem daarom regelmatig een lekzoekbedrijf zoals Aquadetect onder de arm en laat elke paar jaar een lekdetectie doen. Bij een plat dak is het zelfs aan te raden jaarlijks een lekdetectie te laten uitvoeren.

Maar een woning kan ook van zijn hoed tot zijn voet met waterlekken te kampen krijgen. Een lekke dakgoot kan de gevels nat houden, waardoor er water naar binnen gaat. Een lekke waterleiding in huis kan voor heel wat leed zorgen, en bij een miniem lek ongemerkt de binnenmuren aantasten. Ook lekkende sanitair kan voor heel wat ongemakken verzorgen, waardoor u in huis met vieze geurtjes en andere onaangename verschijnselen zoals vlekken op de muren wordt geconfronteerd. In erge gevallen kunnen waterlekken ook de kelder laten onderlopen, met alle gevolgen vandien.

Wat kunt u zelf doen rond lekdetectie?

Bent u meer het doe-het-zelf type, dan kunt u op een warme dag uw dak met een tuinslang natspuiten. Plekken waar er vochtproblemen zijn blijven immers wat langer nat dan de rest van het dak omdat de onderliggende materialen al vol water zitten. Controleer in huis of u nergens natte plekken op de muren, de plafonds of de vloer opmerkt. Lekdetectie is immers niet alleen ‘iets voor specialisten’: uw waakzame oog en alertheid is de eerste aanzet in lekdetectie en vormt een absolute voorwaarde om tijdig te kunnen ingrijpen en erger te voorkomen.

Bent u niet helemaal zeker of er wel degelijk een lek is, of als u gewoon niet weet hoe aan lekdetectie te beginnen, neem dan contact op met Aquadetect. Aquadetect is een professioneel lekzoekbedrijf dat u graag met raad en daad bijstaat bij lekdetectie. Twijfel niet om ons te contacteren voor vragen over de kostprijs voor het opsporen van een waterlek: wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. Binnen de 48 werkuren kunt u ons verwachten en we helpen u graag en snel van uw probleem af. Bovendien maken wij gebruik van de modernste technieken, zoals lekdetectie met een endoscoop, thermografische en akoestische lekdetectie, en lekdetectie met traceerkleurstof en traceergas, zodat u eveneens te weten komt waar het lek zich precies bevindt.

Frequent search :

Lekdetectie


Onze diensten

Tijdens elke interventie stellen we een gedetailleerd technisch verslag op met de gebreken van de installatie en de pathologieën van het gebouw.

Het vertrouwen, de service en het kwaliteitswerk

Onze experten zijn er om u te helpen bij waterlekken, zij gebruiken de meest performante technologieën op het vlak van lekdetectie.
Contacteer ons en wij komen zo snel mogelijk.
Bij elk bezoek, kan een waterhardheidstest uitgevoerd worden door de technieker.

Contact ons

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen
Wij staan tot uw beschikking 7/7 en 24u/24