lek opsporen | lek opsporen | lek opsporen
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lek Opsporen   —

Goed begonnen is half gewonnen: een lek opsporen is een eerste stap naar een definitieve oplossing

Problemen lost u niet op door bij de pakken te blijven zitten. Dat geldt zeker voor vochtproblemen die aan een waterlek te wijten zijn. Wie zoekt, die vindt, zegt het spreekwoord. Al lijkt dit wel wat al te eenvoudig als we het over waterlekken hebben. Want waar moet u nu precies beginnen zoeken? Lukraak een muur openkappen is voor velen geen optie: wat als het lek op een andere plaats zit? Dan is misschien niet alleen die mooie nieuwe badkamer naar de vaantjes, maar hebt u naast de kosten om alles weer te herstellen nog steeds geen idee waar dat lek nu precies zit en moet u van voren af aan opnieuw het lek opsporen. Een andere aanpak dringt zich dan ook op. Gelukkig leven we in een tijdperk waar de technologieën steeds meer ontwikkeld en verfijnd worden. Dankzij de nieuwste inzichten, hebben we heel wat methoden die ons toelaten om voor u een lek op te sporen op een doelgerichte, niet-destructieve wijze. Een eerste stap in de richting van een definitieve oplossing.

Methodologische aanpak om een lek op te sporen

Een lek opsporen laat u best aan specialisten over. Door systematisch en doelgericht te werk te gaan, wordt vermeden dat men op de verkeerde plaats gaat zoeken. Zo kan met een hygrometer ter voorbereiding worden vastgesteld welke plaatsen in huis een grotere vochtigheid vertonen. De kans is namelijk groot dat het lek zich net hier bevindt. Verder hebben experts in een lek opsporen zoals Aquadetect andere instrumenten en technieken die zij aanwenden om in de verdachte zone het lek ook effectief te lokaliseren. Wanneer het lek te vinden is in leidingen of buizen die niet zichtbaar zijn (zoals afvoerbuizen die op de rioleringen aansluiten, maar ook leidingen van sanitair warm en koud water die in de muurbekleding ingewerkt zijn), dan kan men via endoscopie naar het lek op zoek gaan.

Als de lekken wel duidelijk zichtbaar zijn (plassen water op de vloer, ondergelopen kelder, ...), dan kan de expert bijvoorbeeld gebruik maken van een traceervloeistof om uit te maken welke leiding of afvoerbuis er nu precies lekt aan de hand van verschillende kleurstoffen in de traceervloeistof. Een andere methode voor een lek opsporen is het gebruik van een aquafoon, een instrument dat de trillingen van water opvangt en toelaat om zo een lek op te sporen. Deze gespecialiseerde apparatuur laat de specialist toe om snel en methodologisch bij u thuis lekken te vinden. Zonder dat u schrik moet hebben voor de “rommel van de afbraakwerken”.

Een lek opsporen om erger te voorkomen

Wanneer het lek gevonden is, kunt u in overleg met de specialist van Aquadetect gaan bezinnen over de beste manier om het lek definitief te dichten. Want ook problem solving is een belangrijk facet van onze missie, die verder reikt dan enkel het lek opsporen. Een lek dat niet wordt gedicht, is niet alleen een hap uit uw budget wegens hoge waterfacturen, maar ondermijnt ook de structuur van het gebouw en heeft ernstige gevolgen voor uw gezondheid.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons