lek opsporen | lek opsporen | lek opsporen
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lek Opsporen   —

Mogelijke schade als u de lek niet laat opsporen

Een kleine waterlek kan al snel leiden tot grote problemen. Een lekkende leiding die niet opgemerkt wordt, kan zorgen voor een hoogoplopende waterrekening. Maar daar stoppen de problemen niet. De constante aanwezigheid van vocht leidt tot schimmel- en meeldauwvorming, waardoor er gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen en allergieën kunnen ontstaan. Daarnaast kan langdurige blootstelling aan water materialen zoals hout, beton en staal verzwakken en resulteren in allerhande schade aan uw woning. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Wanneer de waterlek in de buurt van elektrische apparatuur of bedrading komt, verhoogt het risico op elektrische storingen of kortsluitingen en brandgevaar. Zulke zaken wilt u uiteraard zo veel mogelijk vermijden. Een lek opsporen, is dus uiterst belangrijk.

Goed begonnen is half gewonnen: een lek opsporen is een eerste stap naar een definitieve oplossing

Problemen lost u niet op door bij de pakken te blijven zitten. Dat geldt zeker voor vochtproblemen die aan een waterlek te wijten zijn. Wie zoekt, die vindt, zegt het spreekwoord. Al lijkt dit wel wat al te eenvoudig als we het over waterlekken hebben. Want waar moet u nu precies beginnen zoeken? Lukraak een muur openkappen is voor velen geen optie: wat als het lek op een andere plaats zit? Dan is misschien niet alleen die mooie nieuwe badkamer naar de vaantjes, maar hebt u naast de kosten om alles weer te herstellen nog steeds geen idee waar dat lek nu precies zit en moet u van voren af aan opnieuw het lek opsporen. Een andere aanpak dringt zich dan ook op. Gelukkig leven we in een tijdperk waar de technologieën steeds meer ontwikkeld en verfijnd worden. Dankzij de nieuwste inzichten, hebben we heel wat methoden die ons toelaten om voor u een lek op te sporen op een doelgerichte, niet-destructieve wijze. Een eerste stap in de richting van een definitieve oplossing.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

WIJ ZIJN BESCHIKBAAR 7/7 EN 24U / 24

Methodologische aanpak om een lek op te sporen

Een lek opsporen laat u best aan specialisten over. Door systematisch en doelgericht te werk te gaan, wordt vermeden dat men op de verkeerde plaats gaat zoeken. Zo kan met een hygrometer ter voorbereiding worden vastgesteld welke plaatsen in huis een grotere vochtigheid vertonen. De kans is namelijk groot dat het lek zich net hier bevindt. Verder hebben experts in een lek opsporen zoals Aquadetect andere instrumenten en technieken die zij aanwenden om in de verdachte zone het lek ook effectief te lokaliseren. Wanneer het lek te vinden is in leidingen of buizen die niet zichtbaar zijn (zoals afvoerbuizen die op de rioleringen aansluiten, maar ook leidingen van sanitair warm en koud water die in de muurbekleding ingewerkt zijn), dan kan men via endoscopie naar het lek op zoek gaan.

Als de lekken wel duidelijk zichtbaar zijn (plassen water op de vloer, ondergelopen kelder, ...), dan kan de expert bijvoorbeeld gebruik maken van een traceervloeistof om uit te maken welke leiding of afvoerbuis er nu precies lekt aan de hand van verschillende kleurstoffen in de traceervloeistof. Een andere methode voor een lek opsporen is het gebruik van een aquafoon, een instrument dat de trillingen van water opvangt en toelaat om zo een lek op te sporen. Deze gespecialiseerde apparatuur laat de specialist toe om snel en methodologisch bij u thuis lekken te vinden. Zonder dat u schrik moet hebben voor de “rommel van de afbraakwerken”.

Een lek opsporen om erger te voorkomen

Wanneer het lek gevonden is, kunt u in overleg met de specialist van Aquadetect gaan bezinnen over de beste manier om het lek definitief te dichten. Want ook problem solving is een belangrijk facet van onze missie, die verder reikt dan enkel het lek opsporen. Een lek dat niet wordt gedicht, is niet alleen een hap uit uw budget wegens hoge waterfacturen, maar ondermijnt ook de structuur van het gebouw en heeft ernstige gevolgen voor uw gezondheid.

Waarom Aquadetect een lek laten opsporen?

Als u Aquadetect een lek laat opsporen, kiest u voor een geschoolde partij met een grondige kennis van lekdetectie. Hun jarenlange ervaring en voortdurende bijscholing combineren ze met niet-invasieve, geavanceerde technieken wanneer ze bij u thuis een lek opsporen. Nadat de vaststellingen zijn gebeurd, ontvangt u een technisch rapport waarin het probleem wordt samengevat. Dit verslag heeft een grote waarde voor uw verzekeringsmaatschappij. Het verslag is een objectieve screening, waarin de volgende stappen nauwkeurig worden uiteengezet. Dit kunt u gebruiken om herstellingen te laten uitvoeren. Een lek opsporen heeft immers enkel zin als er het lek nadien ook wordt opgelost.

Wat kost een lek opsporen?

Een lek opsporen komt uiteraard met een prijskaartje. Experts zoals Aquadetect werken immers niet gratis. Maar voor we vertellen welke prijs een lek opsporen heeft, willen we even stilstaan bij de kosten die we u kunnen besparen. In eerste instantie is er de waterrekening. Een lek kost u geld dat zomaar verloren gaat. Een lek opsporen en verhelpen zal de waterrekening doen dalen, waardoor u de kosten van een lekdetectie zo weer compenseert. Bovendien zorgt een langdurig lek voor materiële schade aan uw huis. Als u dit lang laat aanslepen, kunnen de kosten hiervan groter zijn dan de kosten van een lek opsporen. Daarnaast zorgen vochtige muren voor schimmels en zwammen, wat slecht is voor de luchtwegen. Door het lek tijdig te laten opsporen, vermijdt u dure doktersrekeningen en langdurige gezondheidsproblemen. Dat alleen is al meer waard dan de prijs van een lek opsporen. Wanneer u Aquadetect een lek laat opsporen, krijgt u voor een schappelijke prijs een technisch onderbouwde analyse van het lek. Door het gebruik van onze niet-invasieve technieken hoeven wij geen vloeren of muren op te breken. Zo heeft u alvast geen extra kosten. Wij maken een doelgerichte analyse van het lek op basis van het principe “meet en weet”. Op die manier kan er een doelgerichte oplossing worden gezocht. Zo wordt de prijs van een lek opsporen een kleine investering om grotere kosten te vermijden. Heeft u een lek en wilt u snel geholpen worden? Contacteer ons dan snel. U kunt ons telefonisch, via de mail of via onze website bereiken. U zult snel ontdekken dat onze prijs best meevalt.

Zie onze andere informatie over lekdetectie.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons