lekken detecteren | lekken detecteren | lekken detecteren
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekken Detecteren   —

Lekken detecteren is niet altijd eenvoudig

De meeste lekken zijn aan het zicht onttrokken. Waterleidingen en afvoerbuizen werden bij de bouw van de woning grondig voorbereid en zitten in de ondergrond en in de muren verwerkt. Esthetisch oogt dat veel mooier. Maar wanneer er na verloop van tijd een lek ontstaat, komt de andere kant van de medaille naar boven: hoe kunt u in een verborgen leiding lekken detecteren? Toch is dit minder problematisch dan het lijkt, want lekdetectiebedrijven zoals Aquadetect hebben van deze problematiek hun kernmissie gemaakt. De technologische evolutie stelt ons in staat om aan de hand van diverse technieken een verborgen lek “bloot te leggen”: met een infrarood camera kan onze technicus bijvoorbeeld warmteverschillen in sanitaire leidingen zichtbaar maken en zo een eventueel lek ontdekken. Zo wordt lekken detecteren alvast een stuk eenvoudiger.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

WIJ ZIJN BESCHIKBAAR 7/7 EN 24U / 24

Op systematische wijze lekken detecteren

Aquadetect gebruikt doeltreffende methoden om lekkages op te sporen, die een systematische werkwijze in de hand werken. Het volstaat dat u een beknopte beschrijving van de vermoedelijke lekkage geeft om onze technicus aan het werk te zetten. Op basis van uw beschrijving bepaalt hij met welke instrumenten hij best aan de slag gaat en komt dan ter plaatse de lekken detecteren. Elke situatie behoeft een andere aanpak, maar daar zijn onze experts nu net in gespecialiseerd. Op basis van hun opgedane ervaring beoordelen zij hoe ze de lekdetectie het best uitvoeren. Hiervoor maken zij van diverse technieken gebruik, zodat het lek ook op systematische wijze kan worden opgespoord. Zo geeft een hygrometer al een eerste aanduiding of er effectief een vochtprobleem in huis is. Vervolgens worden specifieke methoden aangewend, bijvoorbeeld aan de hand van traceergas of een traceerkleurstof, om onzichtbare lekken toch “zichtbaar” te maken. Een endoscoop is een ander middel om bijvoorbeeld ondergrondse afvoerbuizen te inspecteren en zo lekken detecteren een stuk eenvoudiger te maken. Verder maakt onze expert ook gebruik van geavanceerde meettechnieken, waarmee elke lekkage op eenduidige en systematische wijze wordt ontdekt.

Lekken detecteren is geen spek voor ieders bek

Hoewel technologie een groot deel van het werk van een lekdetectiebedrijf vereenvoudigt, is er veel meer dan alleen maar technologie nodig om een lek correct op te sporen. Expertise komt met de jaren, en daar kunnen wij bij Aquadetect over meespreken. Dankzij meer dan 60 jaar ervaring in lekken detecteren, weten wij als geen ander elk probleem juist in te schatten. Technologische instrumenten moeten door professioneel opgeleide mensen op de juiste wijze worden gebruikt om goede resultaten op te leveren. Lekken detecteren laat u dan ook best aan een expert over. Op basis van zijn ervaring kiest hij in de eerste plaats het juiste instrument of middel: traceerkleurstof zal geen snelle resultaten opleveren als een lek in de afvoerbuizen op straat wordt gezocht, en met een endoscoop kunnen niet alle soorten leidingen worden onderzocht. Bovendien eisen verzekeringsmaatschappijen doorgaans een gedetailleerd technisch verslag van een deskundige vakman om uw schadegeval in aanmerking te kunnen nemen.

 

Zie onze andere informatie over lekdetectie.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons