lekdetectie zwembad | lekdetectie zwembad | lekdetectie zwembad
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekdetectie Zwembad   —

Lekdetectie zwembad: tijdig ingrijpen is de boodschap

Help, mijn zwembad lekt! Wat nu?

Daar fonkelt ie dan in de zon: uw gloednieuwe zwembad in uw tuin of aan uw terras. U bent geweldig tevreden over de plaatsing en over het extra cachet dat uw woning of villa krijgt door toedoen van uw zwembad. Maar na een tijdje stelt u vast dat er misschien iets loos is: u moet uw zwembad vaker dan verwacht weer bijvullen, of er treden verzakkingen op ter hoogte van uw terras. Dit zijn kleine tekenen die onrechtstreeks kunnen wijzen op een groter, diepgaand probleem: waarschijnlijk is er een lek ergens in de leidingen die water aanvoeren, of erger nog, een lek in het zwembad zelf. Kortom: er dringt zich een ledetectie zwembad op. Wat nu?

Ga te rade bij een specialist voor de lekdetectie zwembad

Een lekdetectie zwembad is een ingewikkelde procedure die u best aan ervaren vaklui overlaat. Zij weten als geen ander om uit de tekenen die u hebt opgemerkt af te leiden of het effectief om een lek gaat. Het hoeft geen betoog dat tijdig ingrijpen de boodschap is. Eerst en vooral zal het grotere waterverbruik flink op uw waterfactuur doorwegen, en dat is nu net waarop u niet had gerekend. Bovendien kan een ogenschijnlijk onzichtbaar lek ondergronds heel wat erosie veroorzaken, met desastreuze gevolgen voor uw tuin of uw terras: verzakkingen, weggespoelde aarde, putten, ... Aquadetect is een ideaal aanspreekpunt om u aan de hand van een gespecialiseerde diagnose uitsluitsel te geven of u al of niet met een waterlek te kampen hebt.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

WIJ ZIJN BESCHIKBAAR 7/7 EN 24U / 24

Welke technieken gebruikt men voor een lekdetectie zwembad?

Eerst en vooral gaat Aquadetect na of het probleem zich in de waterleidingeninstallatie dan wel in het zwembad zelf bevindt. Elk geval vereist immers een andere aanpak van het probleem. In de leidingen kunnen er op verschillende punten lekken optreden (een breuk van een buis, een slecht sluitende koppeling, ...), die wij aan de hand van specifieke technieken, zoals akoestische lekdetectie, gaan opsporen. Ook in het zwembad zelf zijn er bepaalde ‘delicate’ punten (skimmers, verlichtingspunten, ...) waar er sneller lekken kunnen optreden en een lekdetectie zwembad zich opdringt. Verder speelt het materiaal van het zwembad (liner, faïence, ...) en de opbouwtechniek die bij het opzetten van uw zwembad werd gebruikt een doorslaggevende rol in de aard van eventuele lekken die onze technici bij u komen opsporen. Belangrijk is dat wij methodologisch te werk gaan om de lekdetectie zwembad zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dankzij onze knowhow zit u bij ons alvast goed.

Het nut van een lekdetectie zwembad

Bij een vermoeden van een lek aan uw zwembad doet u er goed aan om zo snel mogelijk een lekdetectie te laten uitvoeren. Gezien het grote watervolume, kan een lek al snel een groot waterverlies betekenen. Dat is niet alleen jammer omdat zoveel drinkwater wegstroomt, maar het is ook een duur grapje wanneer uw afrekening van uw waterverbruik wordt voorgeschoteld. Aquadetect biedt u gelukkig een totaaloplossing aan de hand van een lekdetectie zwembad: onze diensten zijn niet alleen gespecialiseerd in het opsporen van lekken, maar wij stellen meteen ook een doeltreffende oplossing voor om het lek te dichten, vaak zelfs zonder dat u het zwembad hoeft te laten leeglopen.

 

Zie onze andere informatie over lekdetectie.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons