lekdetectie waterleiding | lekdetectie waterleiding | lekdetectie waterleiding
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekdetectie Waterleiding   —

Doe beroep op een specialist voor lekdetectie waterleiding

Aterleidingen kunnen om verschillende redenen lek raken: verouderde buizen, een verbinding of koppeling tussen verschillende leidingen die niet correct is uitgevoerd, of door barsten die tijdens strenge winters kunnen ontstaan als de isolatie van uw woning te wensen over laat. Het probleem bovenop het probleem is dat een dergelijk lek niet meteen zichtbaar is en dus moeilijk op te sporen valt. Vaak stelt men een lekkage pas vast nadat andere tekenen uw argwaan wekken: een gestegen waterfactuur, het opduiken van vochtige plekken in huis, behangpapier dat loskomt, ... Omdat lekken opsporen een zekere kennis vereist, doet u best beroep op een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf zoals Aquadetect om bij u thuis lekdetectie waterleiding te laten uitvoeren.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

WIJ ZIJN BESCHIKBAAR 7/7 EN 24U / 24

Hoe gaat Aquadetect te werk bij lekdetectie waterleiding?

Een grote troef van Aquadetect is dat de detectiewerken aan de hand van niet-destructieve methoden worden uitgevoerd. De hedendaagse technologie zorgt immers voor gesofisticeerde apparatuur, die op basis van visuele controles, metingen of traceermiddelen haarfijn kunnen bepalen of en waar er zich een lek voordoet. Visuele methoden zijn onder andere aan de hand van thermografische apparaten (infrarood camera) voor lekdetectie waterleiding van bijvoorbeeld uw verwarmingsinstallatie. Ook endoscopie is een “kijk”-methode die het lek letterlijk in de leidingen gaat opsporen. Bij metingen gaat men bijvoorbeeld met een hygroscoop het vochtgehalte meten, aan de hand waarvan men de vermoedelijke aanwezigheid van een lek kan bevestigen. Akoestische lekdetectie is een andere meetmethode. Een lek produceert trillingen met een bepaalde frequentie, die met een zogenaamde aquafoon kunnen worden waargenomen. Op die manier weet onze expert de zone van het waterlek te lokaliseren en brengt de lekdetectie waterleiding u een stap dichter bij de oplossing. Ten slotte maakt Aquadetect ook gebruik van traceerkleurstof en traceergas. Hiermee kan men op nauwkeurige wijze de plaats van een mogelijk lek gaan bepalen. Het principe is uiterst eenvoudig maar bijzonder vernuftig: aan het water wordt een kleurstof toegevoegd, en dankzij deze kleurstof hoeft de expert dan enkel op te sporen waar deze kleurstof is ontsnapt om het lek te identificeren.

Hoe kan ik een lekdetectie waterleiding aanvragen bij Aquadetect?

Aquadetect is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar. U kunt via het contactformulier op de website, maar ook via e-mail en telefonisch met ons contact opnemen. Op onze website vindt u een contactformulier, waar u stap voor stap uw gegevens invult en een beknopte beschrijving van het probleem geeft. Wij nemen dan zelf contact met u op om een afspraak te maken. Een e-mail versturen kan natuurlijk ook: u schrijft naar ons info-adres en ons team antwoordt u zo spoedig mogelijk. Verder staan wij u uiteraard ook telefonisch te woord: Aquadetect heeft een gratis nummer waar u terecht kan om een afspraak te maken en een interventie van ons gespecialiseerde team ter plaatse aan te vragen. Indien u ons tijdens de kantooruren belt, dan kunnen wij u onmiddellijk een afspraak geven. Een snelle service is een van onze grote troeven!

 

Zie onze andere informatie over lekdetectie.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons