lekdetector | lekdetector | lekdetector
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekdetector   —

Problemen worden alleen opgelost als u ook de oorzaak kent: het nut van een lekdetector

Doeltreffend waterlekken opsporen zonder “rommel te maken”? Laat een expert aan het werk met een lekdetector in plaats van een would-be klusjesman lukraak uw muren en vloeren te laten openbreken. U bespaart niet alleen flink wat geld uit (met een lekdetector is het lek in een oogwenk opgespoord), maar u hoeft ook uw badkamer of keuken niet opnieuw te betegelen na grote, goedbedoelde zoekwerken van minder ervaren mensen. Expertise en de juiste technologie zijn immers de sleutelwoorden om een probleem te ontwortelen: als u de oorzaak van het lek kent, kunt u ook overgaan tot een doeltreffende, duurzame oplossing en wordt uw probleem snel verleden tijd. Bij Aquadetect bent u qua expertise zeker aan het juiste adres: wij werken alleen met vaklui die op professionele wijze vochtproblemen analyseren en oplossen. En ook op het vlak van technologie zit u bij Aquadetect goed: wij maken gebruik van een gesofisticeerde lekdetector die specifiek voor het te onderzoeken geval aangewezen is. 

Hoe werkt een lekdetector? 

Een lekdetector is een instrument dat bijvoorbeeld aan de hand van een bepaalde techniek metingen uitvoert. Op basis van de resultaten van deze metingen kan men eenduidig bepalen of er zich in de leidingen of buizen een lek bevindt. Een hygrometer is een meettoestel dat als lekdetector kan worden ingezet: een verhoogd vochtgehalte wijst op een abnormale aanwezigheid van vocht, dus een lek. Ook bij akoestische lekdetectie en thermografische lekdetectie worden respectievelijk abnormale geluiden (sisgeluiden) en warmteverschil gemeten om de aanwezigheid van lekken te bepalen. Een ander type lekdetector maakt dan weer gebruik van traceermiddelen, zoals traceerkleurstof of traceergas, om op een eenvoudige wijze te kunnen vaststellen waar eventuele lekken zich precies bevinden. Een andere methode om lekken op moeilijk bereikbare plaatsen te detecteren, is aan de hand van een endoscoop: dit toestel gaat letterlijk in de buizen een kijkje nemen, zodat men een visueel beeld van het lek kan vormen. Naast deze voor de hand liggende technieken, bestaan er ook detectoren die met meer gesofisticeerde technologie werken. Een voorbeeld hiervan zijn elektrische pulsgeneratoren, die worden aangewend om een lekkend dak, een lekkend terras of een lekkend zwembad aan een nauwkeurige analyse te onderwerpen. 

De lekdetector in handen van getrainde vaklui 

en gesofisticeerd instrument inzetten als lekdetector is één ding, vakkundig met het instrument omgaan is echter een andere zaak. Waterlekken opsporen is een kolfje naar de hand van Aquadetect: onze experts zijn stuk voor stuk ervaren mensen die elke situatie vakkundig kunnen inschatten. Zij weten perfect met welk instrument ze een antwoord zullen vinden voor uw specifieke geval, en met de juiste detector wordt de oorzaak van het probleem snel gevonden. Het waterlek oplossen is daarna bijna een kwestie van kinderspel. Zodra is bepaald waar het lek zich precies bevindt, staat ons bedrijf ook in voor een doelgerichte reparatie die uw kosten beperkt tot enkel de nodige materialen en de werktijd om het lek vakkundig te dichten.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons