waterlek | waterlek | waterlek
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Waterlek   —

Met een waterlek in huis doet u soms onaangename ontdekkingen.

Het vervelende van een waterlek is dat u er vaak pas erg in krijgt als het kwaad al geschied is. Schimmelvlekken in de badkamer of in de keuken, donkere kringen op uw muren, waterplassen in de kelder, ... : die komen er niet allemaal in een oogwenk, maar zijn het gevolg van een waterlek dat al enige tijd zijn gangetje gaat. Als u op het punt staat om een woning te kopen, is de aanwezigheid van vocht in huis vaak een punt waarop u als potentiële koper afknapt. Maar dat betekent niet dat deze woning niet te redden valt. Lekken kunnen gedicht worden, de sporen ervan verwijderd, en zo wordt de woning dan toch een gezond huis om van te genieten.

Een waterlek opsporen doet u best zo snel en zo efficiënt mogelijk.

Om te vermijden dat een lek steeds meer schade aanricht, is het noodzakelijk om dit lek meteen te laten opsporen. Voor een efficiënte aanpak doet u best beroep op een gespecialiseerd bedrijf dat aan de hand van de nieuwste technieken voor een snelle diagnose kan zorgen. Dat spaart u alvast heel wat geld uit, want aan de hand van moderne technologieën gaan waterdetectiespecialisten doelgericht en vooral niet-destructief aan de slag. Dat is meteen ook mooi meegenomen! Het goede nieuws is dat deze moderne technieken ook erg budgetvriendelijk zijn geworden: de meet- en detectie-instrumenten doen het grote werk, waardoor de diagnose snel gesteld kan worden. Het prijskaartje is dus niet langer een hinderpaal om een lekprobleem aan te pakken.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een waterlek?

Het probleem zit vaak in een klein hoekje: een kapotte dakgoot, een gebarsten waterleiding, een koppeling die niet goed meer afdicht, ... Wanneer leidingen of afvoerbuizen die in de muren of in de vloeren geïntegreerd zijn beginnen te lekken, zit u met een dubbel probleem, omdat de plaats van het lek volledig aan het zicht onttrokken is. Om de oorzaak van een waterlek op te sporen, zijn er tegenwoordig heel wat ingenieuze technieken voorhanden die in een handomdraai aantonen waar het lek precies te vinden is. Aquadetect maakt bijvoorbeeld gebruik van traceerkleurstof om het effectieve optreden van een lek aan te tonen. Ook akoestische detectie is een handige methode om met een aquafoon te “luisteren” of en waar het water uit de leidingen ontsnapt. Een endoscoop is een ander instrument waarmee de expert in de buizen gaat kijken op plaatsen die van buitenaf niet zichtbaar zijn.

Het is niet ongewoon dat er ook meerdere oorzaken zijn die een waterlek veroorzaken. Dat maakt een juiste diagnose voor u als leek extra moeilijk. Een reden te meer om met een gespecialiseerd bedrijf zoals Aquadetect in zee te gaan. Wij hebben immers de nodige ervaring en knowhow om de preciese oorzaak (of de combinatie van oorzaken) voor u aan het daglicht te brengen.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons