lekkage huis | lekkage huis | lekkage huis
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekkage Huis   —

Lekkage huis, een probleem met grote gevolgen

Een lekkage huis ondermijnt de stevigheid van het gebouw

Wanneer er een lek optreedt, kan dit op termijn ernstige gevolgen hebben. Bij een lek komt er water vrij, dat door toedoen van de zwaartekracht zijn weg probeert te vinden. En zo komt dit water terecht op plaatsen die vochtig worden. Elk gebouw heeft haar stevigheid in de eerste plaats te danken aan een droge, stevige structuur. Wanneer een deel van die structuur nat wordt, verliest het zijn stevigheid. Een lekkage huis kan op die manier de stevigheid van een gebouw na verloop van tijd gaan ondermijnen.

Het probleem is dat een lekkage huis niet altijd onmiddellijk zichtbaar is. In een woning werden er tijdens de bouw heel wat buizen en waterleidingen geïntegreerd. Die zitten deels in de muren, deels in de vloeren verwerkt, omwille van esthetische en praktische prioriteiten. Omdat zij structureel aan het zicht onttrokken zijn, valt een lek in een van de leidingen meestal niet meteen op. Dit betekent dat het lek ongestoord zijn werk kan doen, en men pas vermoeden van een lek krijgt wanneer de eerste vochtproblemen in de vorm van natte plekken op de muren te zien zijn.

Om zekerheid te krijgen of er effectief een lekkage huis aanwezig is, kunt u een lekdetectiebedrijf inschakelen. Aquadetect heeft zich in het opsporen van lekken gespecialiseerd en kan op verzoek een screening van het probleem uitvoeren. Wanneer u een lek vermoedt, kunnen wij binnen de achtenveertig uur bij u ter plaatse langs komen om uw lekkage huis te onderzoeken. Er is trouwens nog meer goed nieuws: onze experts gaan op niet-destructieve wijze te werk om lekken op te sporen. Aquadetect maakt gebruik van moderne technieken en geavanceerde detectiemethoden, zodat er in eerste instantie helemaal niets moet worden open gebroken. Door tijdig een vaststelling te laten uitvoeren, voorkomt u dat het lek sluimerend aanwezig blijft en voor desastreuze gevolgen voor uw gebouw zorgt.

De gevolgen van een lekkage huis indammen

Als u bij Aquadetect aanklopt om een eventuele lekkage huis te laten opsporen, krijgt u niet alleen snel een antwoord, maar krijgt u ook aanwijzingen van onze technicus hoe het probleem kan worden opgelost. Aan de hand van geavanceerde meetapparatuur gaat onze technicus de omvang van het lek opmeten en de exacte plaats van het lek opsporen. Dit zijn belangrijke aanwijzingen om te weten in welke mate er gevolgen zijn voor het gebouw zelf, en ook om te weten waar en hoe er moet worden ingegrepen om de lekkage huis definitief op te lossen.

De expert van Aquadetect stelt na afloop van zijn onderzoek een rapport op. Hierin staat een overzicht van wat er uit de screening is gebleken. Deze vaststellingen vormen de basis voor de verdere aanbevelingen van onze technicus. Aan de hand van zijn advies, weet u precies wat er moet gebeuren om de lekkage huis te laten oplossen. Dit bespaart u heel wat kosten voor nodeloze herstellingswerken uit: de vakman weet immers waar hij aan de slag moet.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons