lekkage huis | lekkage huis | lekkage huis
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekkage Huis   —

Lekkage huis, een probleem met grote gevolgen

Een lekkage huis ondermijnt de stevigheid van het gebouw

Wanneer er een lek optreedt, kan dit op termijn ernstige gevolgen hebben. Bij een lek komt er water vrij, dat door toedoen van de zwaartekracht zijn weg probeert te vinden. En zo komt dit water terecht op plaatsen die vochtig worden. Elk gebouw heeft haar stevigheid in de eerste plaats te danken aan een droge, stevige structuur. Wanneer een deel van die structuur nat wordt, verliest het zijn stevigheid. Een lekkage huis kan op die manier de stevigheid van een gebouw na verloop van tijd gaan ondermijnen.

Het probleem is dat een lekkage huis niet altijd onmiddellijk zichtbaar is. In een woning werden er tijdens de bouw heel wat buizen en waterleidingen geïntegreerd. Die zitten deels in de muren, deels in de vloeren verwerkt, omwille van esthetische en praktische prioriteiten. Omdat zij structureel aan het zicht onttrokken zijn, valt een lek in een van de leidingen meestal niet meteen op. Dit betekent dat het lek ongestoord zijn werk kan doen, en men pas vermoeden van een lek krijgt wanneer de eerste vochtproblemen in de vorm van natte plekken op de muren te zien zijn.

Om zekerheid te krijgen of er effectief een lekkage huis aanwezig is, kunt u een lekdetectiebedrijf inschakelen. Aquadetect heeft zich in het opsporen van lekken gespecialiseerd en kan op verzoek een screening van het probleem uitvoeren. Wanneer u een lek vermoedt, kunnen wij binnen de achtenveertig uur bij u ter plaatse langs komen om uw lekkage huis te onderzoeken. Er is trouwens nog meer goed nieuws: onze experts gaan op niet-destructieve wijze te werk om lekken op te sporen. Aquadetect maakt gebruik van moderne technieken en geavanceerde detectiemethoden, zodat er in eerste instantie helemaal niets moet worden open gebroken. Door tijdig een vaststelling te laten uitvoeren, voorkomt u dat het lek sluimerend aanwezig blijft en voor desastreuze gevolgen voor uw gebouw zorgt.

Welke technieken gebruikt Aquadetect bij het opsporen van een lekkage in huis?

Een lekkage in huis snel opsporen is van cruciaal belang om waterschade en bijgevolg dure herstellingen te voorkomen. Gelukkig worden de technieken die Aquadetect gebruikt om lekkage in huis op te sporen steeds geavanceerder, waardoor we er in slagen om de lekkage in huis op een niet-destructieve manier op te sporen. Zo maken wij gebruik van ultrasone sensoren. Deze sensoren verzenden en ontvangen geluidsgolven die voor het menselijk oor niet hoorbaar zijn. Het karakteristieke geluid dat een lekkage in huis genereert, wordt gedetecteerd door deze sensoren. De geluidspatronen worden geanalyseerd en zo wordt de locatie en de grootte van de lekkage nauwkeurig bepaald. We passen deze techniek toe samen met een lekdetectie met traceervloeistof om zo onze bevindingen te staven. Daarnaast gebruiken we thermografie om lekkage in huis op te sporen. Water dat lekt, kan leiden tot temperatuurveranderingen in het omliggende gebied. Deze subtiele temperatuurverschillen worden vastgelegd door infraroodcamera’s en geanalyseerd om de locatie van de lekkage te bepalen. Hebben we een vermoeden dat de lekkage in huis in een leiding of afvoerbuis zit, dan zullen we dit vaststellen met een endoscopie.

De gevolgen van een lekkage huis indammen

Als u bij Aquadetect aanklopt om een eventuele lekkage huis te laten opsporen, krijgt u niet alleen snel een antwoord, maar krijgt u ook aanwijzingen van onze technicus hoe het probleem kan worden opgelost. Aan de hand van geavanceerde meetapparatuur gaat onze technicus de omvang van het lek opmeten en de exacte plaats van het lek opsporen. Dit zijn belangrijke aanwijzingen om te weten in welke mate er gevolgen zijn voor het gebouw zelf, en ook om te weten waar en hoe er moet worden ingegrepen om de lekkage huis definitief op te lossen.

De expert van Aquadetect stelt na afloop van zijn onderzoek een rapport op. Hierin staat een overzicht van wat er uit de screening is gebleken. Deze vaststellingen vormen de basis voor de verdere aanbevelingen van onze technicus. Aan de hand van zijn advies, weet u precies wat er moet gebeuren om de lekkage huis te laten oplossen. Dit bespaart u heel wat kosten voor nodeloze herstellingswerken uit: de vakman weet immers waar hij aan de slag moet.

Wat kost een lekkage in huis opsporen?

Voordat u een specialist laat komen om een lekkage in huis op te sporen, wilt u natuurlijk weten of dit wel de moeite en de kosten waard is. Uiteraard kost het u geld om een lekkage in huis te laten onderzoeken, maar het kost u nog meer geld als u de lekkage in huis niet oplost. Denk maar aan de schade die een dergelijke lekkage kan veroorzaken. Muren, vloeren en plafonds worden aangetast door het water, wat in het ergste geval kan leiden tot de instorting van uw woonst. De zware herstellingen die nodig zullen zijn, kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Kosten die u makkelijk kunt vermijden door de lekkage in huis zo snel mogelijk te controleren. Bovendien is schimmelvorming nooit veraf bij een lekkage in huis. Schimmel ontsiert niet enkel uw muren, maar kan ook tot gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsmoeilijkheden en allergieën, leiden. Vooral jonge kinderen en oudere mensen zijn hier zeer gevoelig aan. Deze gezondheidsproblemen en de bijbehorende dokterskosten wilt u natuurlijk liever voorkomen. U merkt dat een lekkage in huis opsporen niet enkel geld kost, maar u ook behoorlijk wat problemen kan besparen. De prijs van een lekdetectie uitgevoerd door Aquadetect wordt bepaald door de omvang en de aard van de lekkage. Omdat wij gebruik maken van geavanceerde technologieën en niet-destructieve technieken, zult u snel merken dat een lekkage in huis opsporen niet duur hoeft te zijn.

Aarzel niet en laat de lekkage in huis opsporen door Aquadetect

Heeft u een vermoeden van een lekkage in huis? Aarzel niet en handel vandaag nog! Hoe sneller u contact opneemt met Aquadetect, hoe sneller het probleem verholpen kan worden en hoe minder schade u lijdt. Aquadetect contacteren is niet moeilijk! We zijn dag en nacht bereikbaar via ons gratis 0800-nummer. Als u tijdens de kantooruren belt, leggen wij direct een afspraak met u vast. U kunt ons ook bereiken via de mail of via het contactformulier op onze website. Contacteer ons vandaag nog, zodat we de lekkage in uw huis snel kunnen oplossen.

Zie onze andere informatie over waterlek :

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons