lekkage plat dak | lekkage plat dak | lekkage plat dak
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Een diagnose
nodig ?
Contacteer ons
Contacteer ons0800/30.678

—   Lekkage Plat Dak   —

Problemen door een lekkage plat dak ? Vraag raad aan Aquadetect

Een lekkage plat dak vergt specifieke kennis om het probleem in te schatten

Een plat dak is per definitie voorbestemd om vroeg of laat met een lekprobleem geplaagd te zitten. Een hellend dak zorgt immers onder invloed van de zwaartekracht voor een natuurlijke afvoer van het regenwater, maar op een plat dak kan het water niet zo makkelijk wegstromen. Een klein defect aan het afdichtingsmembraan, al dan niet wegens een foutje tijdens de installatie, is soms al voldoende om in de kortste keren een lekkage plat dak voor te hebben. Zelfs als de installatie van de dakbedekking perfect is uitgevoerd, ontstaan er na verloop van tijd onder invloed van zon, regen en temperatuurschommelingen minuscule scheurtjes die door weersinvloeden voor een lekkage plat dak verantwoordelijk kunnen zijn.

Wegens de bouwspecifieke bijzondere aard van een plat dak, hebt u een lekdetectiespecialist nodig om de nodige vaststellingen te doen. Deze persoon moet bovendien vertrouwd zijn met lekdetectiemethoden die voor een lekkage plat dak geschikt zijn. Aquadetect is als lekdetectiebedrijf uitgegroeid tot een gerenomeerde leader op gebied van alle mogelijke lekdetecties. Wij werken met gediplomeerde, ervaren technici die zich in lekdetectie gespecialiseerd hebben en zich voortdurend in nieuwe technieken bijscholen. Dankzij onze samenwerking met deze lekdetectie experts, behoren wij tot een van de belangrijkste detectiebedrijven van het land. Wij stellen onze expertise dan ook graag ter beschikking om een screening van de lekkage plat dak aan uw gebouw te komen uitvoeren.

Technische methoden voor het opsporen van een lekkage plat dak

Aquadetect hanteert zeer specifieke, doelgerichte methoden om een lekkage plat dak op te sporen. Wanneer het dak moeilijk toegankelijk is of uit materialen bestaat waarbij andere, geavanceerde technologieën buiten de mogelijke middelen vallen, is rookdetectie een doeltreffende manier om de plaats van het lek te kunnen bepalen. Bij rookdetectie wordt de dichtheid van het afdichtingsmembraan aan een rooktest onderworpen. Als er rook ontsnapt, bewijst dit dat het membraan lek is.

Traceermethoden zoals traceerkleurstof zijn een andere, handige methode om een lekkage plat dak aan te tonen. Concreet wordt op het plat dak een hoeveelheid water met opvallende kleurstof uitgegoten. Wanneer onder het plat dak sporen van deze kleurstof te zien zijn, kan men het lek terugvinden. Deze eenvoudige methode zorgt voor een visuele detectie van de plaats en de omvang van het lek.

Een specifieke detectiemethode gehanteerd door experts van Aquadetect is via een pulsgenerator, waarmee men de afdichtingen elektrisch gaat controleren. Deze methode voor het opsporen van een lekkage plat dak kan echter niet op elk daktype worden aangewend. De pulsgenerator, die op gelijkstroom werkt, wordt via de positieve pool met de aarding van de woning verbonden. De negatieve pool wordt aangesloten op een niet-geïsoleerde draad die op de dakrand en het afdichtingsmembraan werd gelegd. Zo ontstaan twee elektrische velden. De lekkage plat dak zit op de plaats waar deze twee elektrische velden kortsluiting geven, een punt dat met grote nauwkeurigheid bepaald wordt aan de hand van twee meetstokken en een micro-ampèremeter.

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen

Wij zijn beschikbaar 7/7 en 24u / 24

Een diagnose nodig ?
Contacteer ons

Bezorg ons uw gegevens en wij bellen u binnen 24 uur*

Door dit selectievakje aan te vinken, ga ik akkoord met Algemene voorwaarden van Aquadetect.
Contacteer ons
Een diagnose nodig ?
Contacteer ons